keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Mattatestailua

Minulle on tullut jonkunlainen pakkomielle löytää omilta kriteereiltäni täydellinen mattaava päällyslakka. Ensimäisenä testasin H&M:n Matte Top Coattia jonka möinkin jo pois. En pitänyt siitä yhtään.

Nyt olen sitten päässyt siihen tilanteeseen että mattatopcoatteja on jo viisi, joten järjestin pienen testin näiden välille ja tuloksia voi lukea alta.

Listaanpa nyt vielä omat kriteerini, millaisen haluaisin tuon mattaavan lakan olevan:

Levittyvyydeltään hyvä (kuten nyt lakat mielellään yleensä muutenkin), hyvä sivellin jolla levittää, kuivuu kohtuullisessa ajassa, kestää kynnellä hyvin (ei kulu kiiltäväksi tai mene kuhmuille helposti) ja tekee huurteisen mattaisen pinnan (tämä siis erityisen tärkeä!). Esimerkiksi juuri tuo H&M:n lakka tekee vain lievän satiinipinnan, joka vielä kaikenlisäksi kului pois.


Tässä on lähtötilanne testilleni. China Glazen Liquid Crystal, joka itsessään kuivuu hieman mattapintaiseksi ja aika ihanaksi. Pinnasta tulee vähän niinkuin sokerikuorrutettu. Laitoin nyt kuitenkin pari kerrosta kirkasta päällyslakkaa päälle että mattaeron näkisi selvimmin.

Ja tässä testissä olleet lakat:


Vasemmalta oikealle Essie Matte About You, Essence Matt Top Coat, Gina Tricot mattaava päällyslakka, Flormar Matifying Top-Coat ja Kleancolor Madly Matte. Kaikki siis kirkkaita ja värittömiä.

Tässä samat kynnet nyt lakattuna mattalakoilla, yksi kullakin (kannattaa klikkailla isommaksi):


Koska kuvassa erot eivät näy kovinkaan selvästi, tein pienet kirjalliset arvostelut jokaisesta samalla kun lakkasin ja seurasin kuivumista.

Essie: Levittyy hyvin, Kuivaa Ok. Tulos hyvin mattaava, kauniin huurteinen. Ohut sivellin, mutta levittää kuitenkin tasaisesti. Hinta Suomessa n. 14e luokkaa.

Essence: Levittyi loistavasti, kuivaa nopeasti, huurteinen mattatulos. Hinta noin 5e? (sain tämän vaihtarina, jos joku tietää paremmin niin kommentoikaa hinta!)

GinaTricot: Melko paksua, levittyy Ok, kuivaa Ok. Tulos melko heikko matta, enemmän satiini. Hinta 3,95e.

Flormar: Levittyy kviasti, hyvä rakenne (ei liian paksua eikä liian luirua), vähän puolimattaava. Taitaa maksaa 2,95e Seppälässä?

Kleancolor: Todella paksua liisteriä, levittyy surkeasti, kuivaa todella hitaasti eikä edes juuri mattaa. Hinta ebayssa 6 dollarin luokkaa (posteineen siis n. 10 euroa Suomeen).

Taistelin pitkään pidänkö enemmän Essiestä vai Essencestä, mutta päädyin kuitenkin tykkäämään enemmän Essien tuloksesta. Ominaisuuksiltaan ovat melko tasaväkiset, ja Essie näyttää kuivuneena juuri siltä miltä mattalakan haluan näyttävän :) Testin positiivinen yllättäjä oli Flormarin lakka, joka on hintalaatusuhteeltaan oikein hyvä.

Tässä vielä "paras" (Essie vas) ja "huonoin" (Kleancolor oik) vierekkäin, kuvasta näkee ettei Kleancolor ole juurikaan matannut vaan kynsi on edelleen kiiltävä kuivanakin.Nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä, joku muu voi tykätä vähän vähemmän mattaavasta tuloksesta. Tästä voi kuitenkin saada vähän osviittaa minkälaisen lakan haluaa ostaa, jos mattalakkaa etsii :)

Mitäs tykkäätte tälläisistä testeistä? Hyödyllistä tai edes mielenkiintoista luettavaa?


5 kommenttia:

 1. Miusta tää oli tosi hyvä testi! Kiinnostaisi kyllä kovasti tuo Essencen mattalakka, muttakun. Vaikeasti tuntuu olevan saatavilla.. Essien mattalakka on ollut tähän asti käytössä, mutta se taitaa olla kuolemaisillaan. Siis oma kappaleeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kiva kuulla että tästä oli jollekin iloa :) En tosiaan itsekään tiedä mistä tuon Essien mattalakan saisi, kun se tuli vaihtarina tuolta Kynsikoristekirppiksen kautta. Pitääpä katsella jos tulee jossain vastaan niin voin täällä vinkata!

   Poista
 2. Kiva testi kyllä :) Kiinnostaisi vain nähdä testaus esim mustalla lakalla, niin lopputuloksetkin näkyisivät tällöin paremmin :) Ja näkisi myös sen, vaalentavatko mattalakat alla olevaa lakkaa. Glitterit vähän hämäävät nyt, ts. niistä ei näe hyvin mattalakan vaikutusta.

  Itse olen kokeillut vain Dependiä, ja se oli ainakin täysin turha ostos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tajusin itsekin vähän myöhään että ei ollut ihan paras pohjalakka. Suoraan kynnellä eroja kyllä näki, mutta ei ne niin selkeitä sitten kuvassa enää ole.

   Pitääpä tehdä toisinto tästä joskus vaikka sillä mustalla :)

   Poista
 3. En ole ikinä tajunnut miksi ihmiset lakkaa glitterlakat mattapintaiseksi. Eikö niiden tarkoitus juuri ole sädehtiä. Nyt näyttää vaan klönttikynsiltä missä hippusia, törkyisen näköistä.

  VastaaPoista